Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160

Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160
Kemény tüntetés volt az ukrán nagykövetség előtt –  

 

 

Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke, a mai tüntetés szervezője és főszónoka kemény szavakkal bírálta Zelenszkíj rendszerét.

 

 

“Eljöttünk ide, Zelenszkij Ukrajnájának magyarországi képviselete elé, hogy jól hallják, amit mondunk.

Az önök rendszerének pusztulnia kell, mert nemcsak Oroszországgal képtelen békében élni, hanem saját népeivel sem. Az önök kezéhez vér tapad! 13 ezer donbászi orosz élete. Legalább százezer ukrán katona, köztük sok száz magyar élete. Húsdarálóba küldték őket, hogy velük védessék meg magukat, és gyalázatos rezsimjüket. Önökből árad a gyűlölet mindenki iránt, aki nem hajlandó alávetni magát önöknek, és a felsőbbrendűségi komplexusban szenvedő ukránoknak” – ezekkel a szavakkal indította beszédét Simő Endre, majd így folytatta:

 

„Követeljük, hogy Magyarország függessze fel diplomáciai viszonyát Kijevvel! A magyar kormány azonnal szüntesse be a kijevi rezsim finanszírozását! Ne adjunk pénzt a magyarellenes ukrán vezetésnek! Magyarország ne nyújtson se anyagi, se fegyveres támogatást Ukrajnának, amíg Kijev fel nem hagy a kárpátaljai magyarokkal szemben tanúsított agresszivitásával! … Mi azért jöttünk ma ide, mert nekünk előbbre való a magyarok élete a kijevi nácik jogánál! 

 

„Éljen Kárpátalja és szenvedő népe! Éljenek, akik azért küzdenek, hogy Kárpátalja megszabaduljon a neonáci igától, és szabadon dönthessen, kivel akar együtt élni a jövőben! Éljen a magyar nép, mely békében és jó viszonyban akar lenni Kelettel és Nyugattal egyaránt, valóra váltva történelmi álmát: a tömbön kívüli, független, idegen beavatkozástól mentes Magyarországot” – volt zárszava.

 

A Magyarok Világszövetsége arra biztatta híveit, hogy vegyenek részt a mai tüntetésen.

 

Emlékeztetünk arra, hogy 2022. december 5-én, az MVSZ Egerben ülésező Elnöksége arra hívta fel Magyarország kormányát, hogy vétózza meg Ukrajna EU-s és NATO tagságát mindaddig, amíg Ukrajna életbe nem lépteti az 1991. december 1-jei népszavazás Kárpátaljára vonatkozó határozatait.

Az MVSZ Elnökségének határozata így fogalmazott:

 

„Az MVSZ december 5-én, a Magyarok Világszövetsége napján Egerben ülésező Elnöksége tárgysorozatára vette a kárpátaljai magyarság helyzetének elemzését és a beszámolók alapján egyhangú szavazattal felhívja Magyarország Kormányát és az Országgyűlést, hogy vétózza meg Ukrajna európai uniós és NATO tagságát, mindaddig, amíg Ukrajna alkotmányába nem emeli, és megfelelő törvények elfogadásával valóra nem váltja az 1991. december 1-jén megtartott, az új ukrán államot megalapozó népszavazás Kárpátalja egészének különleges státusára, valamint Beregszász és környéke magyar autonómiájára vonatkozó ügydöntő erejű határozatát.”

 

AZ MVSZ Elnökségének Kárpátalja és Ukrajna ügyében Egerben elfogadott nyilatkozatának teljes szövege itt olvasható:

https://mvsz.info/?p=2187

 

Birtokunkba jutott a teljes mai tüntetés amatőr-felvétele.

 

Itt tekinthető meg: https://www.youtube.com/watch?v=TO9Iv8vl4sc

 

 

És még egy, amelynek jobb a hangja:

https://www.youtube.com/watch?v=9UUjXqNOJ_c&t=45s

————————————————————————————–

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook-oldalán.

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

Adószámunk: 19672081-1-41

 

MVSZ Sajtószolgálat

11167/220128

11167b/230128