Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160

Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160
Szt. László-MTA: Hermányos Mária előadássorozata a rovásírás és a magyar nyelv elválaszthatatlanságáról – frissítve –  

 

 

Dacolva a mindazokkal a nehézségekkel, amelyekkel sújtják, a Magyarok Világszövetsége újraindítja a Szent László Magyarságtudományi Akadémia (Szent László-MTA) előadásait. Az MVSZ Elnökségének döntése alapján dr. Drábik János elnök mellett Born Gergely, az MVSZ elnökségének tagja lesz a Szt. László-MTA ügyvezető elnöke.

 

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke januári nemzetpolitikai előadása keretében jelentette be, hogy az MVSZ kezdeményezi a magyar nyelv és a magyar írás ősiségének, egyediségének és rendkívüli értékének elismeréseként mindkettőnek a világörökség védett részévé való nyilvánítását. Ez egyben azt is jelenti, hogy az MVSZ által működtetett Szt. László-MTA előadásai között mindig lesz a székely-magyar rovásírásnak szentelt sorozat.

 

Köszöntőt mond Dr. Győri-Nagy Sándor PhD nyelvész, kultúrökológus, a MÖF elnöke.

 

Idén Hermányos Mária tart havi egy előadást a rovásírás és a magyar nyelv elválaszthatatlanságáról, amely megközelítésében a magyar nyelv gyökrendszeréből sarjad ki.

 

 

Előadásainkra szeretettel várjuk a magyar nyelv és a magyar írás szerelmeseit minden hónap második péntekén.

A belépés – továbbra is – díjtalan.

————————————————————————————–

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook-oldalán.

 

Támogassa az SZJA 1%-val a Magyarok Világszövetségét,

amely két évtizede egyetlen fillér állami támogatás nélkül működik!

Adószámunk: 19672081-1-41

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11166/230128

11166b/230201