Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160

Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160
Kína és Oroszország erősíti együttműködését az ukrán válság idején – Szergej Lavrov orosz és Vang Ji kínai külügyminiszter találkozója Tunxi-ban –  

A kínai Tunxi-ban zajlik az Afganisztán megsegítésének szánt konferencia harmadik fordulója, amelyen az Afganisztánnal szomszédos országok – Kína, Oroszország, Pakisztán, Irán, Tadzsikisztán, Türkmenisztán és Üzbegisztán – vesznek részt.

 

A tanácskozás keretében, 2022. március 30-án kétoldalú megbeszélésre is sor került a kínai és az orosz külügyminiszter között. A The Diplomat szerint a kínai fél minden találgatást kizáró módon kiállt Oroszország mellett, a nemzetközi szankciókkal mit sem törődve.

 

A Magyar Békekőr, amely Moszkva magyar szócsövének is tekinthető mai híradásában így fogalmazott:

„Peking szerint a két ország stratégiai együttműködése kiállta az ukrajnai katonai konfliktus próbáját, nincs határa az együttműködésének a biztonságért, és a globális hegemónia elleni küzdelem terén. A világ nehéz helyzetére való tekintettel Moszkva és Peking még jobban erősíti stratégiai partnerségét, és egységesen beszél. A két ország vezetésének közös célja a nemzetközi kapcsolatok demokratizálása. Peking reményét fejezte ki, hogy Moszkva és Kijev kompromisszumra jut, a nemzetközi közösség pedig segít a kompromisszum elérésében.

Szergej Lavrov kijelentette: többpólusú világrend alakul ki. Az új valóságban nem fog egyetlen hatalom sem uralkodni a világ felett.”

 

A The Diplomat elemzője szerint a két ország minden eddiginél eltökéltebbnek tűnik abban, hogy kihívja az Amerikai Egyesült Államokat és megszüntesse egypólusú világrendet.

 

Fotó: Szergej Lavrov és Vang Ji látványos szolidarizálása Tunxi-ban (The Diplomat)

——————————————————————————————

 

Kövessen minket a Magyarok Világszövetsége Facebook oldalon is!

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

11036/220331