Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160

Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160
Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadása: Szkíták, szittyák, magyarok –  

„A magyarság az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját ás még kisebb mértékben – a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által – a hitvilágát.” 

Ez az idézet többször elhangzik az előadás során. A Magyar Nemzet meghatározása (Magyarok VIII. Világkongresszusa, 2012. augusztus 20., Budapest) egyértelműen a magyar nyelv és a szkíták nyelvének azonosságára utal.

Nemzetpolitikai előadásában Patrubány Miklós a szkíta erkölcshöz való visszatérés szükségessége mellett érvel.

 

Bonfini, Mátyás király nagynevű történésze Justinius után így ír a szkítákról: „A skythák nemzete harcedzett, megfékezhetetlen, nem ismeri  a fösvénységet és a nagyravágyást, a legyőzöttektől semmit sem követelt a dicsőségen kívül. tejjel és mézzel éltek. Az igazság náluk nem törvényekkel volt elfogadtatva, hanem jellemükbe volt oltva. Nem volt nagyobb gonosztett náluk a lopásnál. Ezüst, arany után – erkölcsüknél fogva – nem futottak. Egyébként igen mértékletesek és önmegtartóztatóak s természettől fogva becsületesek voltak.”

 

Minderről bővebben a 3. Magyarságtudományi Füzetben (MTF-3) lehet olvasni, melynek címe: Letagadott eleink, a szkíták (Szkíta olvasókönyv), benne Zajti Ferenc, Dr. Bobula Ida, Grandpierre Atilla, Tóth Zoltán József, Dr. Aradi Éva, Anonymus, Antonio Bonfini, Dr. Gyárfás Ágnes, Tóth László és Bozó Andrea írásával. Az MTF-3 a Magyarok Világszövetségénél megvásárolható.

 

A Magyarok Világszövetsége elnökének 2022. szeptemberi nemzetpolitikai előadása itt tekinthető meg:

https://youtu.be/Xhfv069L6QU&t=1m20s

MTF 3

Kövesse az MVSZ Sajtszolgálat közleményeit a Magyarok Világszövetsége Facebook oldalon is.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

11099/220917