Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160

Warning: Undefined array key "ru_index" in /home/adooehu1/public_html/wp-content/plugins/relocate-upload/relocate-upload.php on line 160
Online is lehet jelentkezni a Juhos Gábor Trianon-maratonra – A verseny programja –  
Trianon_maraton_300_plakát

 

 

 

 

 

 

Sajtótájékoztatót tartottak a Gábor Trianon-maraton szervezői
Balassagyarmaton. A sajtó megjelent képviselőinek átadták a versenykiírás
részleteit ismertető anyagot. Fontosabb részeit alább ismertetjük.

 

 

Összesen kilenc versenyszámban hirdetnek győztest.

Trianon-maraton – 3 versenyszám

 

Reggel 9:05 órakor rajtol a Juhos Gábor Trianon-maraton mezőnye a felvidéki Losonctól mindössze 9 km-re, a határ innenső oldalán lévő Ipolytarnócról, a Krisztus Király templom mellől. Férfi és női egyéni, valamint tetszőleges felállású, négyfős váltó csapatverseny rajtol. A rajtjelet a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós adja meg. A szintidő, amely alatt mindenképpen célba kell érni: 6 óra.

 

Trianon-félmaraton – 2 versenyszám

 

 

 

Két órával később, 11:05 órakor rajtol Szécsény közeléből, a 2205 és 22105 számú utak találkozásánál (Pöstyéni bekötő út, GPS: 48.10820, 19.51079) a Trianon-félmaraton. Férfi és női egyéni versenyszámot rendeznek. A szintidő ebben a versenyszámban: 3 óra.

 

Trianon-emlékfutás – 4 versenyszám

 

15:05 órakor rajtol a tömegsport jellegű 1920 m-es Trianon-emlékfutás Balassagyarmaton, a 22-es úton, a város széléről, a vízmű elől. Ezen tíz éves és annál fiatalabb fiúk és lányok, valamint 66 évnél idősebb szeniorok számára rendeznek versenyt. Lesz egy különleges, családi versenyszám is, amelyben egy szülő együtt szalad tíz évnél fiatalabb gyermekével. A szintidő: 30 perc.

 

Minden egyes versenyszámban az első hét helyezett szerez pontot, és részesül díszoklevélben. A Trianon-maraton és a -félmaraton első három helyezettje arany, ezüst illetve bronzérmet is kap. A Trianon-maraton három versenyszámának győzteseit ezen felül egy serleggel is kitüntetik.

 

Valamennyi versenyszám célja Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima (Legbátrabb Város) téren lesz, amely annak a felkelésnek állít emléket, amellyel a város lakosai – elsősorban vasutasok és honvédek – 1919. január 29-én kiűzték a várost megszálló cseh légiókat, és így Balassagyarmat Magyarország része maradhatott.

 

Az eredményhirdetésre 15:30 órakor kerül itt sor. Az eredményhirdetésen jelen lesznek: Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, korábbi köztársasági elnök, Mecser Lajos a legeredményesebb élő magyar hosszútávfutó és mások.

 

A versenyre online is lehet regisztrálni, itt: https://mvsz.info/?page_id=558

 

Jelentkezési határidő: 2022. június 3., péntek 12:00 óra

 

versenykiírás teljes anyaga itt olvasható:

https://mvsz.info/?page_id=1113

 

versenyszabályzat pedig itt:

https://mvsz.info/?page_id=1133

 

Juhos Gábor 2020-as Trianon-maratonjának története itt olvasható:

https://mvsz.info/?page_id=619

 

 

A Juhos Gábor Trianon-maraton mindenkor a Szent Korona jegyében és égisze alatt zajlik. Ez egyszerre jelent hagyományt és külsőséget, de eszményt és értékrendet is.

 

A sajtótájékoztatót tartották: Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke, Medvácz Lajos főszervező, Balassagyarmat volt polgármestere, Sztancsik József versenyigazgató, triatlonos, Balassagyarmat díszpolgára, Fenyvesi József, a Juhos Gábor Trianon-maraton országos főszervezője, Madár János, az országos szervezőbizottság médiafelelőse, a Magyar Nemzeti Írószövetség elnöke, Ónodi Krisztián, a Juhos Gábor Trianon-maraton mindenkori zárórendezvénye, a Magyar Szer szervezője, rendezője.

Trianon_maraton_300_plakát

————————————————————————–

 

MVSZ Sajtószolgálat

11062/220528